Du kan opnå gratis fragt, hvis du handler for mere end 500 DKK

Udgivet den 1. juli 2020 Kategori: Information

UVjagtPro sender bæredygtigt


Hos UVjagtPro vil vi gerne være med til at reducere den globale forurening af plastik i verdenshavene. Det er dog klart at en lille netbutik som UVjagtPro ikke har nogen signifikant indflydelse på reduceringen af plastikforurening, men mange bække små gør en stor å.

For at skabe ekstra opmærksomhed omkring problemet, så kommer her lidt fakta omkring den nuværende situation af plastikforurening i verdenshavene i år 2020.

Ifølge Europa-Parlamentets forskningsservice findes der mere end 150 millioner tons plast i havet. Hvert år havner mellem 4,8 til 12,7 millioner tons plastik i havene.

Problemerne som plastik skaber for marinelivet er blandt andet at dyrene bliver viklet ind i genstande som eksempelvis plastiktape og kassefyld lavet plastik. Når plastik ender i havet er det også med til at nedbryde levestederne ved at kvæle økosystemerne.
I sidste ende hvor plastikken er omdannet til mikroplast og afgiver giftige kemikalier, så optages dette af dyrelivet og ender i vores kroppe via vores føde.

På baggrund af disse fakta motiveres vi hos UVjagtPro til at gøre noget for miljøet. Eksempelvis ved genbrug af en million tons plastik vil det svare til at have en million færre biler på vejene, hvis man måler dette på CO2-udslip. Det vil uden tvivl have endnu større effekt, hvis man fuldstændigt droppede brugen af plastik.

Du kan læse flere detaljer om emnet på følgende side: Plastik i havet: Fakta, konsekvenser og nye EU-regler

Med stor motivation har vi hos UVjagtPro indført følgende initiativer for at reducere brugen af plastik ved forsendelser.

Plastiktape erstattes

Der er forhen gjort brug af plastiktape til at forsegle forsendelser af produkter til dig som kunde. Plastiktape er i sig selv svært at genbruge, da det enten skal rives af emballagen det hænger på eller sorteres fra ved eventuelt genbrug af papkasser. Dette kræver mange ressourcer og vil derfor være optimalt at være foruden.

UVjagtPro erstatter derfor plasttapen med pakketape fremstillet i papir som er mere miljøvenlig end traditionel plastiktape. Limen er fremstillet af naturgummi og er nedbrydeligt.

Nedbrydeligt kassefyld

Ved forsendelse af produkter har vi hos UVjagtPro beskyttet varerne med alt fra bobleplast til træuld. Med de nye initiativer vil der fremover kun sendes pakker med pakkefyld af bæredygtigt materiale.

Pakker sendt fra UVjagtPro vil være beskyttet af et nedbrydeligt organisk materiale, som er produceret af majs. Majsen varmes op og ekspanderer. Dermed får man en chips som er perfekt til at beskytte produkter under forsendelse. Denne type pakkefyld er 100% nedbrydeligt og opløses let i vand.

Ved at fjerne al plast som pakkefyld, så reduceres den største mængde af plastikforurening ved at indføre dette initiativ.

Genbrug af papkasser

Sidste initiativ vil ikke have en effekt på reducering af plastikforurening, men i stedet reducerer brugen af ressourcer ved at producere nye papkasser til forsendelse.

Så vidt muligt vil alle kasser til forsendelse være genbrugte papkasser. Det kan betyde at varerne der ankommer i en papkasse kan have andet firmalogo, når man bestiller på UVjagtPro.

Ved at genbruge papkasserne sparer vi på energien brugt ved fremstilling af nyt pap, og dermed sparer vi på CO2-udledningen.

Det skal dog siges, det ikke kan udelukkes af produkter afsendes i nye papkasser. Er der ingen genbrugte papkasser på lager så er alternativet nye papkasser.

Når en papkasse ikke længere kan genbruges, så deponeres den genbrugscentralen hvor pappet vil kunne omdannes til nye genbrugs papkasser.

_______________________________________________________________

UVjagtPro ønsker at disse nye tiltag er med til at reducer mængden af plastforuning, der måtte opstår og bidrager derfor til det samlede ansvar vi har i verden. Som kunde kan du derfor bestille produkter med god samvittighed!

Husk at besøge netbutikken her: UVjagtPro – udstyr til undervandsjagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Følg UVjagtPro på Facebook