Du kan opnå gratis fragt, hvis du handler for mere end 500 DKK

Udgivet den 28. juli 2017 Kategori: Dykkerlygter

Sekundær dykkerlygte til uv jagt


Går du på undervandsjagt om natten, så er det din egen sikkerheds skyld en god ide at have en sekundær dykkerlygte med dig. Når jagten bliver intens og tiden flyver afsted, så er det ikke altid den primære dykkerlygte har strøm nok til hele undervandsjagten.

Du sikker investeret i den bedste og en af de dyreste lygter, som du foretrækker, at bruge under hele jagten indtil den løber tør for strøm. Da en primær dykkerlygte er et af de vigtigste stykker undervandsjagtudstyr, så er ingen grund til at spare på strømmen til turen op af vandet. Af den grund, bør en undervandsjægere skaffe sig en sekundær dykkerlygte, som også kaldes en backup dykkerlygte.

Forstå hvorfor en sekundær dykkerlygte er så vigtig ved at læse følgende afsnit.

Her er grundene til at skaffe dig en sekundær dykkerlygte til undervandsjagt?

Der findes tre rigtig gode grunde for at skaffe sig en sekundær dykkerlygte til undervandsjagt. Det handler først og fremmest om sikkerheden på undervandsjagt om natten. Dertil er der en praktisk årsag til ikke bare at købe hvilken som helst dykkerlygte. Den sidste grund handler om hvorfor den dedikerede undervandsjæger dykker med en sekundær dykkerlygte. Læs alle tre afsnit og blev klogere.

Den sikkerhedsmæssige grund

På undervandsjagt om natten har du et ansvar overfor familien. Du skal selvfølgelig komme helskindet i hjem. Specielt når du er alene i vandet er der større risiko for, at kan det gå galt, hvis du mister orienteringen. Svigter den eneste dykkerlygte du har med eller løber den tør for strøm, så har du sandsynligvis et problem med at finde tilbage til strandbredden. En sekundær dykkerlygte opbevaret i bøjen eller bæltet kan redde dig for mange uønskede problemer.

Den praktiske grund

En sekundær dykkerlygte skal være praktisk og derfor lille og nem at bære rundt på. Den primære dykkerlygte kan være så stor og tung, som du nu selv tillader. Derimod skal en sekundær dykkerlygte næsten intet veje og fylde, da den ikke skal tynge dig på undervandsjagt om natten. Den skal kunne opbevares i en lille lomme i dykkerbøjen eller hænge ubemærket på kroppen.

Det er ikke altid, man skal bruge den sekundære dykkerlygte. Derfor er det vigtig, man ikke bliver tynget af endnu et stykke stort udstyr.

Den dedikerede grund

Du har sikkert investeret i en fandens god dykkerlygte til undervandsjagt og du forventer sikkert at udnytte lygtens fulde potentiale. Af den grund giver det ikke mening, at gemme den sidste mængde strøm til turen ind mod stranden. I den halve time du bruger på at finde ind til kysten, der kan du i stedet jagte den sidste eller ekstra havørred eller pighvar.
Personer der køber en dyr og god dykkerlygte til undervandsjagt, vil med sin gode vilje ikke spilde lygtens energi og funktion, på at finde vej ind til bredden. Der vil man bruge al kapacitet på selve undervandsjagten og en sekundær lygte til praktiske opgaver.

Derfor har du brug for en sekundær dykkerlygte, som bare skal lyse turen op ind til land.

Hvad er dine krav til en sekundær dykkerlygte?

Baseret på de tre grunde beskrevet ovenover, der har vi opstillet nogle forslag til krav, som du skal opstille, når du skal købe din sekundære dykkerlygte. Find alle tre afsnit længere nede på denne side.

Få og simple funktioner

En sekundær dykkerlygte skal være pålidelig og derfor have få og simple funktioner. Jo flere funktioner en dykkerlygte har, jo højere er risikoen for, at dykkerlygten kan fejle på land og i vandet. Sørg for, at din dykkerlygte kun har de essentielle funktioner og derfor lav risiko for at fejle.

Det eneste en dykker på undervandsjagt har brug for når hun eller han skal ind til land igen, er at kunne se. Derfor skal en sekundær lygte blot kunne lyse for fuld styrke med omkring 300 til 500 lumen.

Praktisk og ergonomisk

På undervandsjagt kan man nemt bære rundt på meget udstyr. Det vil du gerne begrænse til et minimum, da det kan ødelægge din oplevelse og krop! En sekundær dykkerlygte, som du ikke altid kommer til at bruge, skal ikke veje særlig meget. Den skal også være praktisk at opbevare i en lille lomme eller i bæltet. En sekundær dykkerlygte skal derfor ikke veje mere end 200 gram.

Da denne lygte heller ikke skal have en høj lysstyrke, men blot lyse turen op til strandbredden, så kan man reducere størrelsen med et lille lygtehus og et lille batteri. Den vil også passe godt i hånden. Dette gør en sekundær dykkerlygte ergonomisk at bruge, hvis størrelsen er tilpas lille.

Holdbar og høj ydeevne

En sekundær dykkerlygte, der er lavet af plastik eller andet blødt materiale kan nemt gå i stykker. Det opdager man ofte først, når man ligger i vandet og skal bruge den. Invester i en dykkerlygte, der er lavet af en stærk aluminiums legering.

Det er også vigtig at glasset i lygten er tempereret, hvilket vil sige det er hærdet. Der mere kraft til, at knuse et hærdet glas, sammenlignet med et ikke hærdet glas.

Sidst men ikke mindst, så skal lygten kunne lyse vejen op. Det betyder ikke, at lyskilden skal overstige 500 lumen. Derunder er helt perfekt. Lyskilden skal dog ikke ligge under 300 lumen.

UVjagtPro tilbyder den perfekte sekundære dykkerlygte

UVjagtPro har en dykkerlygte, der passer de kriterier en undervandsjæger har, for at være ideel til formålet.

Link til Ano WP100S – 300 lumen dykkerlygte

Denne lille dykkerlygte fra Ano Industries er perfekt som sekundær dykkerlygte til uvjagt, da den har de helt rigtige dimensioner, er slidstærk og høj strøm kapacitet til formålet.

Læs mere om Ano WP100S ved at klikke på dette link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg UVjagtPro på Facebook