Du kan opnå gratis fragt, hvis du handler for mere end 500 DKK

Udgivet den 10. september 2018 Kategori: Tips

Fem tips, der vil forbedre din uv jagt


Forbedre din egen uv jagt ved blot at fokusere på fem emner. Disse emner fokuserer blandt andet på refleksion af teknikker, fornøjelser og fordelen ved at dykke med en uv jagt makker. Alle fem tips er givet her på siden og forklarer, hvordan du forbedrer dig.

Undervandsjagt i Danmark
Undervandsjagt i Danmark

Forbered dig

Det er en ren kliche, men det er vigtigt at forberede sig. Der findes mange, der har pakket al udstyr ud på stranden for at opdage, at dykkermaske, bøje eller lignende mangler. Det er ekstremt frustrerende og kan ødelægge enhver tur. Det er særligt frustrerende, når man kører ekstra langt for at komme i vandet. Det man kan gøre for, at undgå denne situation er, at opbygge en fast tjekliste.

Der er flere eksempler på, hvordan man kan opbygge sin egen tjekliste. Nogle starter fra det udstyr de har inderst på kroppen og ud efter. Det vil sige våddragt, sokker, handsker osv. Tjeklisten kan også justeres efter, hvordan man pakker sit udstyr i tasken.

Undervandsjagtudstyr
Skab dig et overblik over dit undervandsjagtudstyr

Det essentielle ved at forberede sig er, at man finder en struktureret metode til at få al udstyr på på uv jagt.

Slap af

Noget af det sværeste ved uv jagt er at finde roen til at slappe af i vandet. På uv jagt opbygger man hurtigt adrenalin i kroppen, da oplevelsen under vandet er fascinerende og spændende. Samtidig kæmper man også med strøm og bølger.

Det kan tage mange år at lære at slappe af i vandet. Fokuserer man på at berolige ens eget sind, kan man mestre dette på kort tid.

Når man ligger i vandet og dykker op og ned fra bunden, så bruger man hovedet til at orientere sig rundt med. Dette går hårdt ud over nakken og det spænder derfor til. Fokuser på at slappe af i nakken. Man får en langt bedre oplevelse og man slipper for ømme muskler i nakken dagen efter.

SLap af på uv jagt
Lær dig selv at slappe af på uv jagt

Alle har dog deres individuelle udfordringer med at slappe af i vandet. Det kan ligeså vel være nakken, man spænder i eller kæmper med kramper i læggen eller foden. Det vigtigste er blot, at man tager en pause og koncentrerer sig om at slappe af det gældende sted og derefter finde roen i hele kroppen.

Vær opmærksom på din uvjagt makker

Undervandsjagt bliver for mange en individuel oplevelse, på trods af, at man er sammen med en makker i vandet. Det er ikke svært at lukke sig selv inde og dedikere al fokus på sin egen uvjagt og derfor glemmer man alt og alle omkring sig. Koncentrerer man sig samtidig om, at slappe af og forbedre sin teknik, så er al kapacitet i hjernen opbrugt. Man glemmer derfor nemt tilstedeværelsen af sin undervandsjagtmakker. Når det går op for en, at man ikke er alene i vandet, så er makkeren måske 100 meter væk.

Undervandsjagtmakker
Vær opmærksom på din undervandsjagtmakker

Få noget ekstraordinært ud af at dykke med en uv jagt makker. Dette gør man ved at lægge en indsats i at være opmærksom på ham og sørge for, at det er gensidigt. Går man på uv jagt med en makker, bare for sikkerhedens skyld, så spilder man en ideel mulighed for at bringe jagten op på et andet niveau. Gør brug af hinanden og vær opmærksom på, hvordan din makker tilgår et rev. Det er vigtigt at hjælpe hinanden med at fange den ørred, der højst sandsynlig vil slippe fra dig, fordi du er på uv jagt alene.

Reflekter

De første gange på uv jagt er man overvældet over oplevelsen og man har med sikkerhed begået tusindvis af de klassiske fejl. Mist dog ikke modet. Ligesom alle andre sportsgrene, så lærer man mest i begyndelsen.

Reflekter på uv jagt
Reflekter over din uv jagt

Går man hen og bliver stærkt øvet på uv jagt, så bliver det svære at forbedre sig på teknikkerne. En god øvelse efter hvert dyk på uv jagt er at reflektere over de teknikker man brugte i vandet, måden man jagede på og måden man stiger op til overfladen på.

Gør samtidig også brug af din uvjagt makker, ved at observere hinanden og giv konstruktiv kritik på turen hjem. Det er værdifuldt at få en andens syn på, hvordan man dykker, jæger og stiger op til overfladen.

Ha’ det skægt

På trods af de berygtede nulture, som man kan læse om, på diverse uv jagt fora, så kan man stadig have en skæg tur. Det handler primært om den makker, man har med på uv jagt.
Platte jokes, drengestreger og god musik på vejen ud på uv jagt gør dette til den fedeste oplevelser.

Ender man op på en uv jagt med personer, der ikke snakker før man har bevist sit værd, så ødelægger det nemt turen for alle. Det kræver næsten ingen indsats at tage ja-hatten på og løfte stemningen.

Det vigtigste er, at man er ydmyg og gør sin indsats for at bidrage til den gode oplevelse og humoren, der gør uv jagt til verdens fedeste sport og hobby.

Herunder finder du en video af en undervandsjæger, der har det skægt på uv jagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Følg UVjagtPro på Facebook